Malmö Redhawks startar upp 5 tjejlag i seriespel

Nedan kan du läsa Malmö Redhawks rapport som beskriver deras arbete mellan Maj–Augusti 2024.

Vad har ni gjort i er klubb/förbund sen senaste rapporten?

Vi har varit i planeringsfasen inför säsong 24/25. Vi kommer starta upp med 5 tjejlag i seriespel för säsongen där vårt damjuniorlag kommer göra sin första säsong. Vi anser att spelarbasen för vår tjejverksamhet har stabiliserats och att nu behöver vi bara jobba vidare med, dels att få behålla de spelare vi har, dels att bygga underifrån så det hela tiden fylls på.

Vi har fått in två unga ledare (en född 2008 och en född 2004) som ska få ansvar att bli assisterande tränare för ett av våra tjejlag. Här gäller det att stötta upp dem och hjälpa dem i sin utveckling som tränare.  

Har ni några nya tankar/planer/idéer framåt?

Fokus ligger på att kunna motivera och ge möjligheter för våra spelare att kunna få erfarenhet av att vara tränare/ledare i ett lag. VI har fått in 2 spelare men vi känner att vi kan nå fler inom vår organisation.

Hur är din känsla att det går med uppdraget?

Känslan är bra i klubben. Damjuniorlaget är på plats både med tränare och spelare som kommer gå in i seriespel nu under hösten för första gången. Glädjande att vi har lyckats få två spelare att intressera sig för tränarrollen som ska testa på det under säsongen.

Det finns ett driv och en vilja inom klubben att vi ska utvecklas och ta nya steg!

Skriv en kommentar